• Ujo Ľubo Junior

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ujo Ľubo Junior.

            Dňa 29.04.2022 do našej školy zavítala vzácna návšteva, Ujo Ľubo Junior. Všetci sme tancovali, skákali, tlieskali a celý čas sa zabávali. Ujo Ľubo Junior ukázal, ako deti môžu tráviť voľný čas počúvaním hudby, ktorý je spojený s pohybom a dobrou náladou. Už teraz sa tešíme na ďalšie skvelé hudobno – pohybové vystúpenie pre naše deti.

          • DEŇ ZEME

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ ZEME.

            Dňa 22.04.2022 sme si už tradične na našej škole pripomenuli Medzinárodný deň Zeme zbieraním, triedením odpadkov v blízkom okolí školy a rôznymi hravými činnosťami.

          • 01.04.2022 „Deň v modrom“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 01.04.2022 „Deň v modrom“.

            Pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme, 2. apríla, sa na našej základnej škole pre žiakov s autizmom konala akcia, ktorú sme pomenovali „Deň v modrom“.  

            Žiaci aj zamestnanci prišli do školy oblečení v modrom. Po príchode si pedagógovia pripli modré stužky a pri preberaní žiakov pripínali modré stužky aj rodičom. Nasledovalo fúkanie balónov héliom a jednotlivé triedy sa fotili v interiéri školy, ktorý bol veľmi pekne vyzdobený k tejto príležitosti. Počas veľkej prestávky tieto balóny žiaci púšťali na školskom dvore.

            Pri odchode domov sa rodičia aj žiaci ponúkli sladkou odmenou – koláčikom a žiaci odovzdali „Pamiatkový pozdrav“, ktorý vyrobili.

            29.04.2022 v piatok nás čaká prekvapenie, už teraz sa môžeme pomaličky tešiť, navštívi nás Ujo Ľubo Junior.

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval .

            Posledný deň v škole pred jarnými prázdninami sme si spríjemnili Karnevalom, žiaci sa pohostili a tiež zatancovali.

          • Jesenné tvorenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné tvorenie.

            Dňa 27.10. a 12.11.2021 sa uskutočnilo podujatie – Jesenné tvorenie. Žiaci vystrihovali tekvice z papiera a vytvárali záhradku tekvíc podľa abecedy, naučili sa dejovú postupnosť ako zo semienka vyrastie krásna veľká tekvica, zdobili tekvice z prírodným materiálom, odtláčali listy namaľované temperovými farbami na farebný papier.

            Vytvorili krásny jesenný strom z listov, ježka pomocou prstových farieb a jabĺčka z krepového papiera. Precvičili si jemnú motoriku, zrakovú diferenciáciu, predmatematické predstavy triedením jesenných plodov.

          • OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM.

            Október - mesiac úcty k starším, si naši žiaci pripomenuli rôznymi aktivitami: maľovanie sadrových odliatkov, výrobou pozdravov pre starých rodičov, priamo v teréne obdarovávali neznámych ľudí voňavým objatím v podobe šálky s vrecúškom čaju, žiaci vyrobili aj čajník z papiera. Nezabúdajme, že úctu k starším treba prejavovať každý deň.

          • Hravo ovocie a zelenina

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hravo ovocie a zelenina.

            Dňa 29.09.2021 sme sa spolu so žiakmi oboznámili s ovocím a zeleninou. Podľa hádaniek hádali správne odpovede, a podľa názvu správne priradili k plodu text a obrázok. Žiaci si spoločnými silami vytvorili výstavku plodov jesene a plagát ovocia a zeleniny.

          • Didaktické hry, Účelové cvičenia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry, Účelové cvičenia.

            Dňa 09.09. 2021 sa na našej škole konali didaktické hry (DH) pre žiakov I. stupňa a účelové cvičenia (ÚC) pre žiakov II. stupňa.  Cieľom ÚC a DH bolo prehĺbiť a upevniť  vedomosti nadobudnuté zo zdravotnej prípravy, pohybu a pobytu v prírode a jej ochrany, výchova k  bezpečnému správaniu, dopravnej výchove a riešenie mimoriadných situácii.
            Účelové cvičenie a didaktické hry  prebiehali podľa vopred vypracovaného plánu. Po teoretickej príprave učiteľky oboznámili žiakov s miestom konania a organizáciou DH a ÚC. Spoločne sa všetci  disciplinovane  presunuli na miesto konania a tam si prakticky  precvičovali teoretické vedomosti. Potom si žiaci spoločne zasúťažili v pripravených súťažiach. Po krátkom občerstvení  sme ukončili DH a ÚC.  Pobalili všetky prinesené pomôcky, upratali sme priestor od našich ale aj cudzích odpadkov. Spoločne sme sa vrátili späť do školy.  Na záver p. uč. Mitická a p. uč. Štefaníková  vyhodnotili DH a ÚC a  poďakovali pedagógom aj žiakom za  účasť.

          • OZNAM

          • ZAHÁJENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

            Riaditeľstvo Spojenej školy internátnej, Školská 10, Michalovce oznamuje žiakom a zákonným zástupcom, že slávnostné zahájenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční 2.septembra 2021-štvrtok.

            - ZŠ pre žiakov s autizmom o 8,45 hod. pri vstupe do školy.

            V prípade nepriaznivého počasia v jednotlivých triedach.

            POVINOSŤ RODIČOV PRI NÁSTUPE ŽIAKA DO ŠKOLY!

            1. Rodič predkladá pri nástupe do školy, a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní  - vrátanie víkendov a sviatkov

                      ,,PÍSOMNE VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI“

            2. Rodič zabezpečí pre žiaka 2 rúška – náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby aj papierové jednorázové vreckovky.

            Tlačivo ,,PÍSOMNE VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI“ si môžete stiahnuť na hlavnej stránke SŠI.

            (Rodičia s prístupom do edupage konta našej školy môžu Vyhlásenie podať aj elektronicky. Po prihlásení sa, zvoľte Štart, potom Žiadosti/Vyhlásenia a vyplňte tlačivo.)

                                                                                                                                                       Mgr. Ružena Saboviková

                                                                                                                                                         riaditeľka

          • OZNAM

          • Domáce samotestovanie Ag testami

             

            Vážení rodičia,

            MŠVVaŠ SR dáva možnosť dobrovoľného samotestovania žiakov AG testami v domácom prostredí. Každý žiak, ktorého rodič prejaví  záujem, dostane sadu 25 ks testov. Aby škola mohla objednať ich potrebný počet, prosíme Vás, aby ste svoj záujem oznámili triednemu učiteľovi/triednej učiteľke svojho dieťaťa do 25.augusta 2021.

                                                                                                                                 Mgr. Ružena Saboviková

                                                                                                                                        riaditeľka školy

             

             

                                                         

          • Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (dotácia na stravu) v školskom roku 2021/2022

          • Milí rodičia

            Vzhľadom na otázky niektorých rodičov k poskytnutiu dotácie na stravu pre novú skupinu detí podľa zákona o dotáciách Vám zasielame nasledovný výklad v tejto veci, ktorý nám bol doručený z ústredia práce. Dňa 01.08.2021 nadobudli účinnosť právne úpravy zákona o dotáciách a od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

            • ukončuje sa plošné poskytovanie dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku a dopĺňa sa nová skupina detí, ktorá má nárok na poskytnutie dotácie.
            • novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus. V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí dotácia sa poskytuje:
            • na každé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo  ZŠ a v  MŠ alebo v ZŠ je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi; (vyžaduje sa potvrdenie)
            • na dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len dieťa alebo osoba, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima ; (vyžaduje sa potvrdenie)
            • na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia (napr. poberatelia dôchodkov, nezamestnaní); na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu, táto skutočnosť sa žiadateľovi preukazuje čestným vyhlásením.

            Dotácia sa poskytuje dieťaťu, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku len v prípade, ak dotáciu nie je možné poskytnúť na každé dieťa v MŠ/ZŠ podľa  zákona o dotáciách, alebo z dôvodu, že je dieťa v Hmotnej núdzi/Životnom minime podľa zákona, t.j. dieťa bez daňového bonusu.

            Ak si rodičia plánujú uplatniť daňový bonus, o ktorý sa znižuje daň, nemali by vo vlastnom záujme požiadať o poskytnutie dotácie na stravu. Vzhľadom na uvedené je odporúčané rodičom zvážiť, či si vyberú možnosť poskytnutia dotácie na stravu namiesto uplatnenia si zvýšeného daňového bonusu.

            Zvýši sa suma dotácie na stravu na 1,30 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a odobralo stravu.

            Žiadame rodičov, ktorí majú nárok na novú dotáciu k stravovaniu (z niektorého z vyššie uvedených dôvodov), aby najneskôr do 31.8.2021 to škole oznámili, aby sa mohlo o túto dotáciu pre vaše dieťa včas požiadať. Prosíme doložiť náležité vyššie spomínané potvrdenia a čestné vyhlásenia.                                                

             S pozdravom                                                                                                   Kočanová Ľudmila

                                                                                                                                zástupkyňa riaditeľky školy

          • Návšteva Vihorlatského múzea a skanzemu v Humennom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Vihorlatského múzea a skanzemu v Humennom.

            V pondelok 24.05.2021 sme si spríjemnili deň v škole. Vybrali sme sa na celodenný výlet vlakom do Humenného. Odchádzali sme ráno a vrátili sme sa až popoludní. V Humennom sme navštívili Vihorlatské múzeum a skanzen. Dozvedeli sme sa zaujímavosti o histórií múzea a sprievodkyňa nám priblížila ako sa kedysi žilo. Tým, že sme navštívili aj skanzen tak sme si vedeli porovnať život šľachty a poddaných ľudí. Žiakom, ale aj nám sa prehliadka páčila. Na záver sprievodkyňa našich žiakov pochválila. Po odchode z múzea sme sa zastavili aj na zmrzlinu a znova vlakom sme sa vrátili do Michaloviec.  

          • Canisterapia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Canisterapia.

            18.05.2021 žiaci našej školy zažili prvé stretnutie so psíkom - Šejlou. Cvičiteľka Jarka ukázala žiakom, ako sa dá psík pekne vycvičiť a ako poslúcha. Aj deti, ktoré spočiatku mali pred psíkom rešpekt, časom sa osmelili a zapojili sa do spoločných aktivít. Úvodná hodina canisterapie sa páčila všetkým a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie so Šejlou, ktoré sa uskutoční 27.05.2021.

          • OZNAM!

          • V termíne od 01.04.2021 do 06.04.2021 majú žiaci veľkonočné prázdniny.

            Nástup do školy je 07.04.2021 (streda).

          • OZNAM!

          • Na základe odporúčania RÚVZ v Michalovciach

            žiaci školy

            od 01.03.2021 prechádzajú na prezenčné vyučovanie.

            Pri nástupe do školy zákonny zástupca žiaka predloží Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

                                                                                          Mgr. Ružena Saboviková

                                                                                                    riaditeľka                                                                                                                                                                                         

    • Kontakty

      • Základná škola pre žiakov s autizmom
      • +421566421591
      • Školská 10, 071 01 Michalovce Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje